RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні ще одне велике місто підніме ціни на проїзд: скільки буде коштувати

В Івано-Франківську пройшли слухання про підвищення цін на проїзд в громадському транспорті.

Про це інформує suspilne.media.

"Були деякі невдоволення з боку громадян, адже підвищення вартості проїзду боляче вдарить по їх гаманцю. Але ми розуміємо перевізників. Вони пропонували підвищити вартість ще в минулому році, але ми стримували цей процес", - розповів начальник управління транспорту та зв'язку Івано-Франківського міської ради Андрій Гіглюк.

Виходячи з проекту, який був представлений для обговорення, вартість проїзду по карті "Галка" буде коштувати 6 гривень, оплата картою банку або SMS-квиток - 8 гривень, а готівкою - 10 гривень. Приватні перевізники хочуть підняти вартість проїзду до 8 гривень. Пільговиків, як і раніше будуть перевозити безкоштовно в комунальному транспорті, а так само в відведений час з 10 до 16-ї - в приватному. Після 16:00 в приватному міському транспорті можна буде скористатися трьома пільговими місцями.

Начальник управління транспорту зазначив, що вже з 12 липня жителі Івано-Франківська їздитимуть за новими тарифами.

Основними причинами підвищення цін називають здорожчання палива, техобслуговування і збільшення мінімальної заробітної плати.

Зараз проїзд комунальним транспортом на території Івано-Франківська та області для містян становить 4 гривні за карткою "Галка", при оплаті картою банку - 5 гривень, готівкою - 6 гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те на скільки здорожчає транспорт в Києві.