RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія буде торгуватися щодо Донбасу і Криму: в Україні вказали на несподіваний момент

Заява Мінфіну РФ про готовність продати так званий "борг Януковича" третій стороні може свідчити про те, що таким чином Кремль почав торг за ці $3 млрд, які можуть стати частиною пакетних домовленостей щодо деокупації Донбасу і передачі Криму Україні.

"Можливо, там і по суду не все так просто, тому вони і шукають варіанти", - припустив в коментарі "Апострофу" нардеп Сергій Мельник.

"Цю заяву Мінфіну РФ я розцінюю як передчуття поразки в судах. Якщо борги перепродуються, то зазвичай з дисконтом, якщо в РФ заговорили публічно про таку угоду, значить, немає впевненості, що рішення суду буде на їхню користь або буде виконано. Швидше за все, це не припущення російського Мінфіну, а початок торгів за цей борг. Тим більше, що в РФ ситуація з соцвиплатами очікується в 2018 році критичною", - заявив член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран.

"Можна припустити, що в міру погіршення виконання федерального бюджету РФ, ці $3 млрд можуть стати частиною пакетних домовленостей, наприклад, щодо деокупації Донбасу і передачі Криму Україні", - зазначив аналітик.

Чому в Москві заговорили про такий дивний з економічної точки зору сценарій і як це може бути пов'язано з останніми домовленостями між США і РФ більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - "Борг Януковича": Росія готова торгуватися щодо Донбасу і не тільки.