RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ложкін: Готових проектів для інвестицій в Україні вкрай мало

Повністю готових проектів для інвестицій в Україні вкрай мало - і у державному, і у приватному секторах.

Про це заявив бізнесмен і інвестор Борис Ложкін у своїй колонці для "Нового времени".

Полностью готовых проектов для инвестиций в Украине крайне мало — и в государственном, и в частном секторах

"Український бізнес скаржиться на відсутність інвестора. Але чи готовий він до його приходу? Інвестор не вкладає в країну, він вкладає в конкретний проект зі зрозумілим бізнес-планом, прозорою структурою власності, фінансовою звітністю, що пройшла аудит, та привабливими умовами повернення інвестицій", - зазначив він.

На початку минулого року Ложкін, разом з інвестбанкіром Андрієм Пивоварським, заснував інвестиційну компанію "Самаан капітал". У пошуках інвестора, Ложкін, за його словами, "побачив всю глибину проблеми".

"Компанії просто не підготовлені, вони не можуть пояснити, як планують використовувати інвестиції, у них немає описаної стратегії, структура власності заплутана, а фінансова звітність не підтверджена", - описує він ситуацію.

За словами Ложкіна, інвестор не буде вірити на слово: що у вас все добре, що ви, отримавши інвестиції, впораєтеся найкращим чином.

"Йому необхідно буде це показати, довести, а потім регулярно звітувати", - ділиться спостереженнями Ложкін.

Раніше саме дефіцит проектів Ложкін називав головною проблемою на шляху інвесторів, які хочуть вкласти гроші в Україну. "Якщо сьогодні, наприклад, якийсь інвестор прийде в Україну з $ 10 млрд, то вкласти їх буде нікуди", - зазначав він у інтерв'ю.