RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Хто в Україні отримує найбільше і де вигідніше працювати: цікаві дані

На території України найвигідніше працювати в місті Києві.

Про це свідчать дані Держслужби статистики.

Повідомляється, що в столиці середня зарплата за жовтень (без вирахування податків) склала 15 тис 862 грн/міс. У wmjve vscns найманому працівнику платять майже в 1,5 рази (на 47,9%) більше, ніж в середньому по Україні.

Крім Києва, високий рівень зарплат існує в Донецькій області, де працівникам платять в середньому 11 тис 952 грн/міс, Київській - 11 тис 325 грн, Дніпропетровській - 11 тис 157 грн та Запорізькій - 10 тис 734 грн.

Найменше платять у Чернівецькій області - 8 тис 211 грн, або 76,5% від середнього по країні, Херсонській - 8 тис 277 грн (77,2%) та Тернопільській - 8 тис 563 (79,8%).

Крім того, згідно зі статистичними даними, найменше одержують працівники некваліфікованої праці, перш за все в бюджетній сфері: прибиральниці, молодші медсестри (санітарки), гардеробниці.

До 6000 грн/міс (без вирахування податків) отримують в першу чергу бюджетники: медсестри, соціальні працівники, молоді лікарі та викладачі шкіл, особливо в глибинці. Також сюди можна віднести листонош, кур'єрів, кухарів, офіціантів і посудомийок в закладах громадського харчування невеликих міст.

6-8 тис. грн/міс отримують фельдшери, лікарі та викладачі, що мають категорію і стаж роботи від 5 років, охоронці і продавці в невеликих містах, директора та завучі сільських шкіл.

Зарплати до 10 тис. грн мають співробітники зайняті в сільському, лісовому і рибному господарстві, операціях з нерухомістю, в будівництві, вантажники. Втім, за словами експертів, в цих галузях також висока частка тіньових зарплат, що досягає 50%. З "білих комірців" стільки заробляють офіс-менеджери у великих бізнес-структурах, викладачі вузів, чиновники середньої ланки в райцентрах і молодші спеціалісти в обласних центрах, продавці-консультанти.

До 20 тис грн/міс отримують інженери та інженери-технологи на виробництві, досвідчені бухгалтери, менеджери з продажу з досвідом роботи, IT-фахівці середнього рівня, механіки автосервісу, професура вишів, що мають статус національних.

Приблизно такі ж зарплати тепер у військових, але старші офіцери (у званні майор і вище) можуть отримувати і за 20 тис грн.

Зарплати вузьких фахівців-виробничників, перш за все технологів, технічних директорів можуть перевищувати 30-40 тис грн / міс.

Як повідомляв "Апостроф", закон про держбюджет-2020 передбачає підвищення мінімальної зарплати до 4723 гривень.