RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Глобальне безробіття через пандемію: в ООН попередили про страшні наслідки

За оцінками міжнародної організації праці ООН, близько половини всіх працівників в світі (1,5 млрд осіб) можуть залишитися без засобів до існування через пандемію коронавірусу.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє ВВС.

Як відзначили в МОП, в найбільш скрутному становищі перебувають люди без стабільних контрактів - багато хто з них працюють в роздрібній торгівлі, на виробництвах і в харчовій промисловості.

Крім того, вже близько двох мільярдів чоловік, що працюють на неформальних умовах, втратили частину зарплати - в середньому на 60%. Це сталося в перший же місяць після того, як пандемія перекинулася на їх регіон.

"Для мільйонів працівників відсутність доходу означає - ані їжі, ані безпеки, ані майбутнього. Мільйони підприємств по всьому світу ледь дихають ... У них немає заощаджень або доступу до кредитів ... Якщо ми не допоможемо їм зараз, вони просто загинуть", - заявив Генеральний директор МОП Гай Райдер.

Як повідомляв "Апостроф", під час карантину у зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні на роботу не ходить близько 3 млн офіційно працевлаштованих людей, коли країна повернеться до нормального життя, її накриє масштабна економічна криза.