RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Україні загрожує відразу дві кризи: економіст розповів, що може врятувати країну

Світова економічна криза, викликана пандемією коронавірусу, супроводжується також кризою на фінансових і товарних ринках: обидві вони можуть серйозно вдарити по Україні.

Про це заявив екс-міністр економіки України Роман Шпек.

"Через те, що реформи в Україні не були комплексними і не були завершені, економіка нашої країни входить в ці кризи в уразливому і крихкому стані", - повідомив Шпек в ході свого виступу на онлайн-конференції "Економіка і фінанси України під час і після пандемії коронавірусу", організованої Міжнародним центром перспективних досліджень та Фондом Ганса Зайделя.

Шпек вважає, що головна причина для економічної кризи в Україні - провалені структурні реформи, великий обсяг тіньової економіки, нерівні умови конкуренції, сірі схеми з ввезення імпортних товарів, відсутність ринку цінних паперів, закритий доступ до ринку міжнародних запозичень.

"У цих умовах держава повинна надати належну підтримку бізнесу, підприємцям, населенню. Перш за все, через підтримку вітчизняного виробництва, споживання і торгівлі. Ми не повинні припиняти співпрацю з міжнародними фінансовими інститутами і повинні отримати доступ до дешевих і "довгих" грошей" , - резюмував економіст.

Також про кризу читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірусна криза буде "шинкувати" олігархів на дрібні частини - Олексій Кущ.