RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

В 2023 році Україна буде залежна від МВФ більше, ніж зараз – Фурса

У 2023 році Україна буде залежна від МВФ більше, ніж зараз.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса під час обговорення ситуації з кредитуванням від МВФ.

«Ми в 2023 році ще більше залежатимемо від МВФ, тому що насправді йдемо по шляху придумування суверенної української велосипеда. Тобто, як у сусідів зі Східної Європи ми робити не будемо, а вигадаємо щось своє, будемо друкувати гроші і так далі», - зазначив Сергій Фурса.

На його думку, це мало завжди одні й ті ж наслідки для України, яка змушена була звертатися до МВФ, перебуваючи в кризі.

«Головна ідеологія в економіці - це не те, що ми йдемо по довгому і важкому шляху, який працює. Не можна просто так надрукувати гроші і роздати їх через держбанк, як в Україні робилося раніше, що, власне, і приводило до кризи», - говорить Фурса.

Також він повідомив, що поки держава позичає гроші на невигідних умовах, не варто очікувати всередині країни дешевих кредитів.

«Це так чи інакше для нас закінчиться так, що ми надрукуємо гроші, їх роздадуть олігарахам і наближеним до них через держбанки, ми знову зіткнемося з проблемою, що у нас раптом почала рости інфляція і почав падати курс гривні. Ми будемо закручувати гайки, щоб це зупинити, витратимо резерви і знову повернемося до МВФ з виснаженою економікою. І той запас міцності, який є зараз, він буде знищений за 2-3 роки», - підсумував Сергій Фурса.

До слова, Апостроф публікував інтерв'ю з Данилом Гетманцевим, в якому він повідомив, що Україна до 2023 року відмовиться від співпраці з МВФ.