RU  UA

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85

Новини

4 жовтня

Всі новини

Як отримати гідну пенсію в Україні: експерт провела аналогію з США

Директор і засновник благодійного фонду фонду Let`s help! Ольга Бондаренко розповіла про принципові відмінності українських і американських пенсіонерів.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

У середу, 27 січня на Українському пенсійному форумі, ініціатором якого вона є, Бондаренко розповіла, що американці починають готуватися до пенсії ще в молодості, і саме тому вона у них гідна, на відміну від наших співгромадян.

"У 24 роки молодий спеціаліст йде на першу свою роботу. І тут відбувається дуже важлива річ в житті - початок підготовки до пенсії, відкриває свій пенсійний рахунок", - сказала Ольга Бондаренко.

За її словами, в США люди виходять на пенсію у віці від 62 до 67 років. При цьому американські пенсіонери намагаються не бути тягарем для своїх дітей. В українців багато в чому життя схоже на американське.

"Але у нас про пенсії ніхто не думає на початку кар'єри", - зазначила вона.

Також за словами Бондаренко, в старості українці, на відміну від американців, найчастіше залежать матеріально від дітей.

"Найстрашніше - коли людина сама себе не забезпечує, вона з суб'єкта суспільства перетворюється в об'єкт", - резюмувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році в Україні для деяких категорій працівників готуються ввести обов'язкову накопичувальну пенсію. А з 1 січня передбачено шість етапів підвищення пенсій.