RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Україна продасть Італії ще 10 двигунів для ракети Vega

Конструкторське бюро "Південне", виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова та італійська компанія AVIO SpA домовилися про додаткове постачання 10 двигунів українського виробництва для ракети-носія "Vega" на загальну суму майже 6 млн євро.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

"Розширення участі в європейській програмі Vega свідчить про надійність і конкуренцію інженерних розробок української ракетно-космічної галузі. Якісний високотехнологічний експорт розвиває українську економіку, забезпечує замовлення для підприємств, робочі місця для українських фахівців", - зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Чинний контракт на поставку 11 блоків маршового двигуна (БМД) розрахований до 2023 року. Сім блоків вже поставлені, один буде відвантажено замовнику найближчим часом, ще три знаходяться в процесі виробництва.

Ракета-носій легкого класу Vega є спільним проектом Європейського космічного агентства й Італійського космічного агентства. Українські розробники співпрацюють з італійською компанією AVIO SpA за програмою Vega з 2004 року. Всього було виготовлено і поставлено компанії AVIO SpA понад 20 блоків маршового двигуна.

Як повідомляв "Апостроф", конструкторське бюро "Південне" розробляє нову зенітну ракетну систему "Кільчень". Вартість створення інноваційної ЗРС становить приблизно третину або чверть від вартості відомого американського комплексу Patriot, про розміщення якого активно говорять в Україні.