RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Дорога на роботу коштує 100 гривень: в Україні дорожчає проїзд в громадському транспорті, скільки платитимемо

У кількох обласних центрах виросли розцінки на проїзд в громадському транспорті, а перевізники скаржаться на збитки через "низькі" ціни.

Про це пише Україна 24.

У Вінниці, наприклад, маршрутки подорожчали з 6 до 10 грн, а влада Одеси та Хмельницького вже попередила про підвищення тарифів.

Найбільше обурені вінничани та мешканці області, яким тепер дорога на роботу до Вінниці обійдеться не менше ніж в 100 гривень. Перевізники ігнорують скарги пасажирів і стверджують, що нові ціни - "справедливі і ринкові".

"Коронавірус повністю поставив нас на коліна - підвищення палива, підвищення євро, долар підвищується, тому що запчастини ми купуємо, машини імпортні усі, ми купуємо, звичайно, за курсом долара і євро", - стверджує глава асоціації перевізників Вінниці Олександр Гота.

Низькою поки залишається вартість проїзду в Полтаві - в тролейбусах по 3 грн, в автобусах по 5 грн, а перевізники вже попередили, що будуть вимагати підвищити розцінки на проїзд до 13 гривень.

Підвищення вартості проїзду очікується і в київському метрополітені. Деякі ЗМІ стверджують, що проїзд в метро подорожчає з 8 до нібито 21 гривні. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що підвищення не уникнути, але не в два рази.

Раніше ми повідомляли, як може вирішитися питання з цінами на проїзд в Києві.