RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні нові правила покупки валюти і золота: що потрібно знати

В Україні спростили купівлю іноземної валюти та дорогоцінних металів. Нові правила були зареєстровані ще 30 червня постановою №62. Тепер здійснювати подібні інвестиції буде значно простіше.

Про це повідомило видання "Фокус".

Так, тепер іноземну готівку та дорогоцінні метали можна буде купувати безготівковими транзакціями. Таким чином, тепер фізичні особи не будуть в обов'язковому порядку нести в касу банку цілі пачки гривень, щоб придбати іноземну готівку. Долари, євро та інші банкноти можна буде купувати як будь-який інший товар або послугу - за допомогою банківської карти. Те ж саме працює і в зворотному напрямку.

За словами, заступниці директора "Ощадбанку" Марини Ревуцької, "це надасть клієнтам більше зручностей" та стане "логічним продовженням політики лібералізації".

Крім іноземної готівки, безготівково можна буде також купувати і дорогоцінні метали, такі як золото, срібло, платина.

"Це рішення дещо спростить процес покупки банківських металів для тих, хто хотів зробити це за рахунок безготівкових коштів. В тому числі, наприклад, в інтернет-магазині, на банківському сайті або в мобільному додатку", - говорить керівник роздрібного бізнесу Юнекс Банку Олексій Карчажкін .

Однак при цьому він додає, що в Україні це нововведення не спричинить глобального впливу на ринок дорогоцінних металів, так як подібні послуги в нашій країні є досить ексклюзивними.

Раніше ми також публікували прогноз про те, що буде відбуватися з гривнею до кінця 2021 року.