RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Економіка одужує: як ОПЕК відреагував на зростання ціни нафти

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) має намір збільшити поставки нафти через зростання цін на енергоносії. Це пов'язано з тим, що економіка одужує після пандемії коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє інформагентство Reuters.

"Міністри ОПЕК+ збираються в неділю, щоб вчергове спробувати домовитись про швидке збільшення поставок нафти для охолодження стрімких цін, оскільки світова економіка одужує від пандемії коронавірусу”, - йдеться у повідомленні.

На порядку денному 18 липня буде вища квота виробництва для ОАЕ, а також, ймовірно, для інших членів, зокрема Іраку та Кувейту. Буде вирішуватися дата встановлення більш високої квоти виробництва. Наприклад, в ОАЕ з квітня 2022 року базовий рівень може бути підвищений з 3,168 млн до 3,65 млн барелів на добу.

Наразі Організація досягла попередніх домовленостей щодо збільшення видобутку нафти до кінця року, а також продовження загального пакту до кінця 2022 року, але деякі залишаються ще неузгодженими.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в Україні зростають ціни на паливо і в найближчому майбутньому тенденція навряд чи зміниться. Головна причина, за їхніми словами - подорожчання нафти. Нафта дорожчає з квітня, за цей час вартість бареля (159 л) збільшилася з 60 до 76 доларів.