RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Долару загрожує падіння до 27 грн: що відбувається на валютному ринку

Зміцнення гривні прискорилося тому, що Нацбанк таки підвищив облікову ставку рефінансування (відсоток, під який він позичає гривню комерційним банкам) з 7,5% до 8%. За роз'ясненням регулятора, рішення прийнято в зв'язку з тим, що в Україні прискорилася річна інфляція вище 9%, тобто позичаючи гроші дешево, Нацбанк несе збитки.

Експерти в коментарі Сегодня розповіли, як підвищення облікової ставки рефінансування позначиться на курсі долара.

Андрій Шевчишин прогнозує, що НБУ може вийти на ринок з покупками валюти з метою стримування руху нижче 27 грн/$.

"Цікава буде позиція нерезидентів після рішення НБУ про підвищення облікової ставки. Нерезиденти з початку липня знизили свій портфель ОВДП на 2,8 млрд грн гривень. Можливо, в найближчі дні нерезиденти стануть на паузу, або навіть повернуться до покупок, але все буде залежати вже від запропонованої прибутковості за українськими ОВДП", - пояснив фахівець в спілкуванні з журналістами.

Інший експерт Олександр Охріменко прогнозує курс готівкового продажу наступного тижня близько 27,20 грн/$. Підвищення він пов'язує зі зменшенням пропозиції на продаж валюти.

Олег Пендзин також упевнений, що курс долара на наступному тижні подешевшає до 27,3 грн/$. ТРенд на ослаблення гривні по відношенню до долара виявиться плавним через низький попит на американську валюту.

Але аналітики не рекомендують українцям в найближчий місяць переводити гривневі депозити в долар, оскільки на національній валюті ще можна заробити.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара до кінця 2021 року.