RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Чи будуть відключати українцям газ: в Міненергетики зробили важливе уточнення

ЗМІ повідомили, що споживачів газу, які не встановили лічильники до 2023 року і при цьому використовують газ виключно для приготування їжі, відключать від газових мереж. В Міністерстві енергетики спростували цю інформацію та заявили, що оператори мають не відключати абонентів, а забезпечити їх відповідними приладами.

Про це повідомляє “Апостроф”.

В пресслужбі відомства підкреслили, що відключати газ споживачам не будуть. У законі йдеться про те, що до 1 січня 2023 року оператори мають забезпечити приладами тих, у кого вони ще не встановлені.

В Законі “Про забезпечення комерційного обліку природного газу" йдеться:

"З метою забезпечення комерційного обліку природного газу для населення суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, оснащують споживачів природного газу - фізичних осіб (населення) індивідуальними лічильниками газу. Загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку в порядку, визначеному статтею 10 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Раніше ми писали, що в Україні в червні перерахували тарифи на газ. Велика частина компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр. Понад 20 постачальників продаватимуть клієнтам кубометр газу за ціною від 9,20 грн і до 13,50 грн.