RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Токсична" постать у Кабміні: чи буде міністр фінансів крайнім через проблеми з пенсіями

Міністр фінансів Сергій Марченко є одним з кандидатів на звільнення з українського уряду, тому йому слід бути більш обережним у висловлюваннях про брак грошей на пенсії.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів політичний експерт Володимир Фесенко.

За його словами, слова міністра часто некоректно передають, проте чиновнику потрібно стежити за тим, що він говорить.

"Він казав не про те, що пенсій, мовляв, через 20 років не буде, а про те, що коли збережеться нинішня ситуація - то не буде чим їх платити. Звісно, треба бути акуратнішим у таких висловлюваннях, але він як міністр фінансів сигналізував про проблему з пенсійною системою, яка існує дуже давно і постійно посилюється через демографічну ситуацію та ухилення від сплати податків", - каже Фесенко.

Марченка часто критикують самі "слуги", проте є чинники, які можуть якщо не перешкодити його відставці, то відкласти.

"Звільняти міністра фінансів у період бюджетного процесу - це завжди ризик. Це треба було робити влітку, або після того, як бюджет буде прийнято. Окрім того, під час переговорів з МВФ міняти главу Мінфіну теж проблемно. Словом, Марченко не в перших лавах на вихід", - резюмує Фесенко.

Підвішений стан: чому міністр оборони стоїть першим у списку на виліт з Кабміну

З ним не згоден політолог Віталій Кулик, який вважає, що Марченко влаштовує Банкову, оскільки має налагоджені зв'язки з американцями і ефективно комунікує з парламентом, тому остаточно питання по ньому не вирішено.

"Але одночасно міністр фінансів - зараз найбільш "токсична" постать у нинішньому Кабміні, в тому числі і через його заяву про пенсії, хоча це зараз подають як його думку, але заяву почули", - додає Кулик.

Більше читайте на "Апострофі" в статті: Розстрільний список: кого з міністрів можуть скоро позбутися на Банковій.