RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні різко подорожчають улюблені продукти: що відбувається на ринку

На початку листопада в Україні закупівельні ціни на свиней забійних кондицій падали, але вже в середині місяця цінники на свинину перепишуть у бік збільшення.

Такий прогноз членів Асоціації свинарів України опублікував Agroportal.ua.

Зазначається, що вартість свиней забійних кондицій упала на 1-2 грн за кілограм стосовно попереднього тижня. Більшість тварин була продана по 41-43,5 грн/кг. При цьому свинарі звернули увагу на тиск м'ясопереробників щодо закупівельних цін на попередніх торгах і підвищення попиту.

Частина переробників м'яса впевнені, що закупівельні ціни досягли свого "дна", а початок заготівлі сировини для ковбас та м'ясних делікатесів на зимові свята послужить поштовхом для їхнього зростання.

"З огляду на обмеженість пропозиції "живця" забійних кондицій, пожвавлення закупівельної активності і те, що значна частка м'ясопереробників не змогла задовольнити збільшену потребу в сировині на цьому тижні, більшість виробників свинини очікують, що ціна реалізації наступного тижня підвищиться до 44-45 грн/кг ", - резюмують експерти.

Раніше ми писали, що через зростання цін на енергоносії та зернові культури в Україні продовжать дорожчати основні харчові продукти.