RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Субсидії пенсіонерам: як отримати довідку для отримання виплат

У Кабінеті Міністрів України озвучили механізм отримання довідки про доходи для призначення субсидій пенсіонерам.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Довідка про доходи пенсіонера може знадобитися працюючим та непрацюючим пенсіонерам, зокрема для отримання субсидій. Подати електронну заяву про отримання довідки про доходи пенсіонера для призначення субсидій через Портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Термін оформлення довідки – до 15 календарних днів, довідка видається безкоштовно. За допомогою засобів Веб-порталу ПФУ громадяни можуть подати звернення на такі електронні документи:

  • довідка про доходи пенсіонера для субсидії;
  • довідки про доходи пенсіонера;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (довідка ОК-5);
  • виписка із Реєстру застрахованих осіб (РЗВ).

Після заповнення атрибутів у ПФУ необхідно підписати звернення ЕЦП (електронним цифровим підписом – "Апостроф") та дати згоду на обробку персональних даних. В результаті обробки звернення Вам буде направлено документ у вигляді pdf-довідки та електронний документ, підписаний ЕЦП ПФУ, який згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органі ПФУ.

Приклад оформлення довідки на сайті ПФУ Фото: Пенсійний фонд України

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у 2022 році заплановано 12 етапів підвищення пенсій. У жовтні мінімальна пенсія українців віком від 70 років стане на 83% більшою, ніж у той же період 2020 року.