RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Українці зможуть отримувати гідну пенсію на старості: що для цього потрібно

Без функціонування накопичувального рівня пенсійної системи українці не зможуть отримувати гідну пенсію.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише "24 канал".

"З огляду на нашу демографію ми повинні розуміти, що без власних пенсійних накопичень гідних доходів у літньому віці не буде. Тому пенсійні накопичення повинні стати модою, потім нормою. У тому числі й пенсійні програми від роботодавця", - наголосила міністр.

Вона додала, що в Україні підприємства без пенсійної програми мають бути винятком, а не правилом. При виборі місця роботи українці повинні мати можливість порівнювати умови пенсійних програм та вибирати найкращі. Своєю чергою держава має стимулювати створення якомога більшої кількості успішних прикладів у цій сфері.

"Це стосується тих підприємств, які, згідно з умовами продажу, зберігають основні види діяльності та одночасно нараховують у своєму штаті понад 100 працівників. Майбутні власники таких підприємств укладатимуть пенсійні контракти з недержавними пенсійними фондами та сплачуватимуть накопичувальні внески на користь працівників. Внески будуть здійснюватися за рахунок роботодавця. Вони мають бути не менше ніж 4% заробітної плати працівника", - уточнила Лазебна.

Міністр нагадала, що згідно з чинним законодавством і роботодавці, і працівники мають податкові пільги на внески до недержавних пенсійних фондів. Так, на них не нараховується єдиний соціальний внесок, з них не утримується військовий збір та податок на доходи фізичних осіб.

Як писав "Апостроф", раніше Марина Лазебна розповіла, як працюватиме накопичувальна пенсійна система в Україні.