RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українцям відкрили доступ до заарештованих рахунків: скільки грошей можна зняти

Під час воєнного стану українці можуть користуватися грошима з заарештованих органами виконавчої служби або приватними виконавцями рахунків. Але є деякі нюанси.

Про це повідомляє сайт "Сегодня".

Згідно з розпорядженням КМУ від 2 березня №198-р, доступ громадянам до таких рахунків дають лише тоді, коли сума стягнення з особи не перевищує 100 тисяч гривень.

Боржники можуть відкривати рахунки у банках та користуватися ними – банки не повинні звертати увагу на заарештовані кошти. Проте такі потурання діятимуть лише до закінчення воєнного стану.

Боржник може перевірити, чи дозволяють йому використовувати кошти із заарештованого рахунку. Щоб зробити це самостійно, потрібно зайти до особистого кабінету на сайті фінустанови та спробувати заплатити за комуналку або поповнити рахунок на мобільному телефоні.

Якщо банк не зняв арешт із вашого рахунку, потрібно зателефонувати на гарячу лінію фінансової установи або звернутися до філії банку. Клієнту запропонують шляхи виходу із ситуації, інакше можна звернутися до державних органів.

Нагадаємо, раніше в Національному банку нагадали про те, як і скільки грошей можна переводити з України за кордон. В рамках встановлених лімітів можна здійснювати Р2Р-перекази та "quasi cash" операції.