RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Деяким пенсіонерам не вдасться отримати виплати: що робити

Українські пенсіонери, які не встигли отримати виплати через бойові дії, зможуть забрати гроші у відділеннях "Ощадбанку" протягом двох місяців з моменту їх нарахування.

Про це розповіла голова Міністерства соцполітики Марина Лазебна.

За його словами, з моменту повномасштабного вторгнення ЗС РФ український уряд потурбувався про громадян, щоб вони зайвий раз не наражали себе на небезпеку при оформленні або отриманні різних соцвиплат.

Всім українським пенсіонерам, які отримували пенсії, як запевняє Лазебна, автоматично продовжили термін їхнього отримання на весь військовий період і на ще один місяць після завершення війни.

Ті громадяни, які проживають у зоні бойових дій, зможуть забрати свої виплати у відділеннях "Ощадбанку" протягом двох місяців з моменту їх нарахування, оскільки усі гроші були переведені на спеціальні банківські рахунки.

"В окупованих містечках нічого не працювало, і тільки зараз, коли наші Збройні Сили звільняють ці міста, люди з них отримують можливість звернутися за переказом. Тому громадяни, які не встигли отримати свої виплати за березень через переказ, можуть це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. У березні воно відбулося 18 числа", - наголосила Лазебна і додала, що українці можуть перенаправити свої пенсійні виплати із "Ощадбанку" до інших установ, і для організації такої процедури їм необхідно звернутися на гарячу лінію держбанку.

Раніше ми розповідали, що в Україні змінилися правила дострокового виходу на пенсію.