RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Європа дасть Україні ще 9 млрд євро: куди підуть гроші

Європейський Союз пропонує Україні фінансову допомогу в розмірі 9 мільярдів євро для повоєнного відновлення. Ці кошти повинні піти на інвестиції та реформи в нашій державі.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Ми пропонуємо нову макрофінансову допомогу Україні у розмірі до 9 мільярдів євро у 2022 році. Реконструкція має поєднувати інвестиції з реформами. Згодом це допоможе Україні на її євроінтеграційному шляху", - написала вона.

Окрім цього, ЄС пропонує створити Платформу відновлення під управлінням Україна на Єврокомісії.

Також Урсула фон дер Ляйєн наголосила, що такі рішення об'єднають країни-члени ЄС, міжнародних донорів, фінансові установи та інших партнерів.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський подякував голові Єврокомісії за новий пакет фінансової підтримки нашої держави, що допоможе здобути перемогу в повномасштабній війни та швидше подолати її наслідки.

"Вдячний за оголошений сьогодні @vonderleyen пакет підтримки України. Він містить нову програму макрофінансової допомоги в сумі €9 млрд і Платформу відновлення . Така підтримка допоможе Україні перемогти у війні, подолати наслідки агресії РФ та прискорити рух до членства в ЄС", - написав Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Вашингтон виділить Україні пакет грошової допомоги.

Також повідомлялось, що Канада надасть Україні військову допомогу на значну суму грошей.