RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чого очікувати від цін на газ в Україні: у РНБО розвіяли черговий фейк

Центр з протидії дезінформації при РНБО розвіяли міфи про те, що в Україні тариф на опалення підвищиться втричі, а також, що зросте ціна на газ.

Про це ЦПД повідомляє на своєму каналі у Telegram.

Так, 10 травня цьогоріч Кабмін схвалив ЗУ "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення". Проєктом закону запроваджується мораторій на підвищення цін на природний газ, теплову енергію, а також супутні послуги. Як заявляв НАК "Нафтогаз України", на платіжках українців це не позначиться.

Щодо фейку про газ, то "Нафтогаз" утримує ціну на блакитне паливо у межах річного тарифного плану "Фіксований" у зв'язку з прийняттям воєнного стану в країні. Таким чином, тариф за газ становить 7,96 грн/куб. м. із врахуванням ПДВ, без вартості за постачання. Крім того, договори між 2,2 млн домогосподарств України і компанією продовжать автоматично.

Раніше ми писали, що "Нафтогаз" встановив нові ціни на природний газ для підприємств теплокомуненерго відповідно до умова трирічних договорів, укладених минулого року за погодження урядом. Водночас це не впливатиме на суми в платіжках українців.

Нагадаємо, платіжки за комуналку в Україні можуть суттєво знизитися після синхронізації енергосистеми з європейською енергомережею.