RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Британія виділить Україні ще півмільярда: на що підуть гроші

Велика Британія готова виділити Україні нову фінансову допомогу у розмірі $525 мільйонів.

Про це повідомляє прес-служба британського уряду.

Очікується, що 26 червня політик виступить на саміті G7 та офіційно оголосить про надання нової фінансової допомоги Україні.

"Український уряд побоюється, що до осені у нього може закінчитися фінансування, якщо йому не буде надано термінової фінансової допомоги. Щоб допомогти з цією нагальною потребою, Велика Британія готова надати ще $525 мільйонів як гарантії для кредиту Світового банку наприкінці 2022 року. Оголошена сьогодні нова підтримка збільшує загальну суму підтримки, включаючи кредитні гарантії Великої Британії, до 1,3 млрд фунтів стерлінгів, а сукупну економічну та гуманітарну допомогу Великої Британії Україні до 1,5 млрд фунтів стерлінгів", - йдеться у заяві, яка була опублікована на сайті уряду.

У прес-релізі сказано, що ці кошти Україна може витратити на такі державні витрати, як зарплати, пенсії та фінансування навчальних закладів з лікарнями. Британський уряд також попереджає, що офіційний Лондон покриє вартість виділеної кредитної допомоги лише в тому випадку, якщо український Кабмін не зможе її погасити.

Раніше ми повідомляли, що країни ЄС погодили надання нової макрофінансової допомоги Україні у розмірі $9,5 млрд.