RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Чи вистачить грошей на субсидії взимку: у Мінсоцполітики озвучили відповідь

Через війну, розв'язану Російською Федерацією, на українців чекає найскладніша зима. Людей хвилює питання, чи вистачить грошей у державному бюджеті на покриття виплати субсидій.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону розповіла про те, що коштів має вистачити.

Глава відомства повідомила, що з початку 2022 року на субсидії вже виділили 25 млрд грн, що становить приблизно 68% від усієї суми.

Читайте також: Якщо не виходить самому: де можуть підказати точний розмір підвищення пенсії

Жолнович зазначила, що загалом на виплати заплановано 37 млрд грн і цих коштів має цілком вистачити на те, щоб покрити потреби українців у субсидіях та допомогти їм сплатити платіжки.

Міністр також розповіла, що ці витрати не урізалися, незважаючи на великий дефіцит держбюджету України. Через війну щомісячна нестача грошей становить приблизно 5 млрд дол на покриття всіх потрібних витрат.

Міністр також вважає, що грошова форма виплати субсидій є максимально ефективною, тому саме таким чином і надалі підтримуватимуть мешканців країни. Зокрема, у нинішній ситуації людина отримує субсидію, розраховану за нормативами, на газ, світло, воду та опалення. Якщо окупанти, наприклад, зруйнують ТЕЦ і опалення не буде, а витрата електроенергії збільшиться. Гроші йдуть за єдиним рахунком, і людина зможе перерозподілити витрати .

Також Жолнович розповіла, що украинці - дисципліновані та вчасно оплачують послуги, так як коли несплата послуг ЖКГ перевищуватиме три місяці – субсидія буде скасована.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що буде з пенсійними виплатами у 2023 році та як вийти на заслужений відпочинок.