RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні зростає споживання електроенергії: де можуть вимкнути світло 19 лютого

Увечері 19 лютого можливе зростання споживання електроенергії, що може супроводжуватися відключеннями світла.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Зокрема, оператор системи розподілу енергії прогнозує зростання споживання електроенергії сьогодні ввечері та завтра на ранок, через що побутових споживачів закликали більш розумно користуватися електроприладами.

Читайте також: Де в Україні не буде світла 19 лютого: у ДТЕК назвали області

На сьогоднішній день дефіцит потужності в енергосистемі відсутній, а всі електростанції працюють згідно з графіками та розпорядженнями "Укренерго". Разом з тим, в деяких регіонах можливі відключення світла.

"Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Водночас у разі зміни ситуації та при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання будуть продовжені вже завтра.Відключення за графіком все ще вимушено застосовуються через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі. Також погодинні відключення можливі в окремих районах Києва та Київської області у зв’язку з проведенням обленерго ремонтних робіт", - йдеться у повідомленні "Укренерго".

В Одеській області та інших регіонах, як окремо зазначають у пресслужбі, продовжуються ремонтні роботи на об’єктах, які постраждали внаслідок ракетних атак ЗС РФ.

Раніше ми розповідали, за яких умов в Україні можуть повернутися графіки вікдлючень світла.