RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Які є варіанти переказу грошей з Польщі в Україну та навпаки: детальне пояснення

У Польщі перебувають багато українських біженців, які працевлаштувалися та можуть допомогти фінансово своїй сім'ї. Грошові перекази з Польщі можна здійснювати за допомогою Кредобанку, PKO Bank Polski, TransferGo, Revolut та Perekaz24. Також кошти можна переказувати навпаки – з України до Польщі, але це буде складніше.

Про це детально розповідає Finance.ua.

Читайте також: Діти мріють повернутися додому: рік війни українців у сусідній Польщі

Як переказати гроші з України в Польщу

Національний банк наразі значно обмежив відправлення переказів із картки українського банку у національній валюті, тому відправляти валюту можна лише з валютної картки з великою комісією, але є можливості заощадити.

Один із найвигідніших способів це зробити - через валютну картку monobank, від 1,01 долара або євро, а комісія становитиме лише 1%.

В українському банку також можна довести родинні зв'язки, надавши, наприклад, свідоцтво про шлюб. Це допоможе переказати кошти без комісії. Так, якщо обидва є клієнтами Кредобанку і відкритий картковий рахунок у злотих, то через касу банку поповнюється рахунок того, хто перебуває в Україні, а далі робиться переказ у злотих усередині банку на рахунок того, хто перебуває у Польщі.

Перераховані кошти можна зняти у банкоматах банку PKO Bank Polski з комісією у 5 злотих або розплачуватись ними прямо з картки. Також злоті можна зняти з картки Кредобанку у гривні з комісією 50 гривень та 1% за конвертацію.

Як переказати гроші з Польщі до України

Є п'ять способів переказати гроші з Польщі до України:

Кредобанк та PKO Bank Polski

Якщо українець часто переказує гроші в Україну з Польщі, то краще відкрити безкоштовний рахунок у банку PKO Bank Polski та користуватись мобільним додатком IKO. Тоді гроші можна надсилати онлайн на номер IBAN віртуального рахунку Правильної картки Кредобанку. Це найшвидший та безкоштовний варіант.

Якщо такі перекази робляться нечасто, то рахунок можна не відкривати, а покласти готівку через відділення/агенції PKO Bank Polski або через відділення польської пошти Poczta Polska.

Перекази можна робити як у злотих, так і в гривні. Євро можна переказати через систему SEPA, з якою працює Кредобанк.

TransferGo

Ця міжнародна система грошових переказів пропонує швидкі перекази з мінімальними комісіями прямо на картку українського банку. Після реєстрації у системі треба прив'язати банківську картку, видану в одній із країн Єврозони або Великої Британії.

Безкоштовний переказ триватиме добу, а щоб гроші надійшли за пів години, то доведеться заплатити. Перший переказ робиться без без комісії. Потім комісія є, але незначна.

Revolut

Цей англійський необанк дозволяє відкрити мультивалютний рахунок з 30 валют. Він спростив українцям реєстрацію. Треба ввести свою європейську адресу та прикріпити скріншот закордонного паспорта.

Аби відправити кошти до України з Польщі, варто скористатися системою SEPA-переказів, тому що там без комісії. Можна переказати в євро на картку українських банків, які працюють із SEPA: monobank та Кредобанк.

Perekaz24

Ця польська система швидких міжнародних грошових переказів здійснює миттєві перекази з Польщі в Україну. Після реєстрації можна збільшити ліміт на перекази. Для цього необхідно пройти ідентифікацію клієнта та встановити денний ліміт у 2 тисячі доларів та місячний ліміт у розмірі 10 тисяч доларів.

Перший переказ здійснюється без комісії, а далі становить 1,99% від суми та 0,49 євро або еквівалент в обраній валюті переказу.

Нагадаємо, українцям доведеться повернути близько 2 млн злотих неправомірно нарахованих соціальних виплат, які біженці отримали у Польщі через заклад соціального страхування (ZUS).