RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Частині українців спишуть борги за комуналку: кого торкнеться

Через війну в Україні багато українців залишилися без роботи й не в змозі оплачувати комунальні послуги, внаслідок чого накопичуються величезні борги, які необхідно буде погасити після закінчення воєнного стану. Проте деяким людям уряд дозволив списати борги – це стосується переселенців та мешканців територій, де ведуться бойові дії.

Про це йдеться на офіційному сайті урядового порталу.

У відомстві наголосили, що йдеться лише про заборгованість, що утворилася після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Аби це довести, внутрішнім переселенцям необхідно буде надати відповідні документи.

Читайте також: Боржникам почали погрожувати відключенням комунальних послуг: кого і коли торкнеться

“Сьогодні Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, яка забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, створену після 24 лютого 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заборона стягнення комунальних платежів з громадян України буде застосована тільки на тимчасово окупованих територіях РФ або територіях, де тривають воєнні дії, як вказано у переліку Міністерства інтеграції. Заборгованості з оплати комунальних послуг не будуть стягуватися тільки з громадян України, які були змушені залишити свої будинки та переселитися в безпечніші регіони.

Споживачі повинні надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку необхідні документи, що підтверджують їх відсутність у будинку. До таких документів можуть належати довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі, або документи, які засвідчують присутність споживача на роботі, лікуванні, навчанні, або проходженні військової служби.

Раніше ми писали, що буде з боржниками за комуналку в Україні.

  • Вас може зацікавити:

В українців збираються вибивати борги за комуналку: від кого чекати на дзвінки

Оформлення субсидії на неопалювальний сезон: куди та як подавати документи

Чи можуть призначити субсидію за наявності авто: українцям пояснили важливий нюанс