RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Україна домовилась про експорт зерна з однією з країн ЄС

Україна та Хорватія домовилися про експорт зерна, який сильно ускладнився після виходу Російської Федерації з Чорноморської зернової ініціативи.

Як повідомляє МЗС України, сторони ухвалили таке рішення під час візиту хорватського міністра закордонних справ Гордана Грлича-Радмана.

Читайте також: Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

Як розповів у понеділок голова відомства Дмитро Кулеба, він та його хорватський колега провели переговори щодо військової підтримки, допомоги в експорті зерна та реалізації української "формули світу".

"Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна. Зараз ми працюватимемо над тим, щоб прокласти найбільш ефективні маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю", - розповів головний дипломат нашої країни.

Кулеба подякував уряду Хорватії та особисто голові уряду Андрію Пленковичу за підтримку України на шляху до Євросоюзу та НАТО. Міністр привітав рішення парламенту Хорватії визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом народу України .

Раніше ми також розповідали про те, що Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до диктатора Путіна з проханням продовжити "зернову угоду" . Натомість він обіцяв під'єднати один із банків РФ до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відважив ляпас Путіну

Жодних заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"