RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні готують неприємний "сюрприз" для підприємців: що хочуть змінити з 1 жовтня

У Міністерстві фінансів розповіли, що чекає на підприємців після 1 жовтня 2023 року. Уряд підтримав зміни до законодавства щодо скасування заборони на здійснення перевірок податківцями.

Про це інформує пресслужба Мінфіну.

Читайте також: Нелегальний тютюн з легального конвейєра

Зазначається, що йдеться про внесення змін у Податковий Кодекс та Закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Так, пропонують встановити, що з жовтня поточного року повернуться документальні (планові та позапланові) перевірки, на що було встановлено мораторій до припинення воєнного стану в країні. Однак податківці здійснюватимуть перевірки бізнесу виключно за наявності безпечних умов для цього, додали у відомстві.

Раніше у Комітеті ВРУ з питань фінансів заявили, що МВФ може не зарахувати Україні виконання "структурного маяка", адже в парламенті "підмінили" податковий законопроєкт в частині обмеження перевірок.

"Був текст №8401 до другого читання, де був нормальний текст (перевірки поверталися по факту тільки для найбільших субʼєктів). Але потім була зустріч у Раді: Премʼєр, керівництво Ради, Міністр фінансів, заступник ОП та представники всіх фракцій. І там в останню мить Ростислав Шурма запропонував виключити частину редакції по перевірках", - наголосив представник комітету Ярослав Железняк.

Тепер закон передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку у 2%, а з 1 жовтня - повернення відповідальності за порушення у сфері застосування касових апаратів. На ухваленні цього закону наполягав МВФ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які податки можна було не сплачувати під час війни.

  • Вас також може зацікавити:

Українці сплачуватимуть податок на свої квартири: скільки доведеться віддати

В Україні скасували 2% єдиний податок: що зміниться для ФОПів

Податки повертаються: чи виживе український бізнес