RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Переказ грошей в Україні стане миттєвим: озвучено термін введення нової системи

Національний банк, який спрогнозував курс гривні у 2024 році, працює над запровадженням у країні миттєвих платежів на базі Системи електронних платежів (СЕП) НБУ. Їх планують ввести у 2025 році.

Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Як поповнити банківську картку за кордоном: українцям дали пояснення

За його словами, роботу над впровадженням миттєвих платежів на основі СЕП НБУ планують завершити до кінця I кварталу 2025 року. Наразі працюють над складовими їхнього введення, а також над технологічною реалізацією та питаннями регулювання миттєвих платежів.

"Це одна із складових подальшої трансформації фінансового ринку України. Приємно чути, що колеги з Visa відзначають наші успіхи у впроваджені платіжних інновацій, зокрема здійснення абсолютно безшовного переходу до роботи СЕП нового покоління в режимі 24/7", - наголосив він.

Нове покоління СЕП Нацбанку запрацювало в Україні з 1 квітня 2023 року. Це прискорило перекази коштів по країні. Директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрій Поддєрьогін зазначав, що з 2024 року платіжні операції стануть швидшими, а коли у 2025 році запрацюють миттєві кредитові перекази, то кошти зараховуватимуться на рахунок отримувача за 10 секунд, але мета - здійснювати перекази за дві секунди.

Раніше ми публікували економічний прогноз на 2024 рік.

  • Вас може зацікавити:

Це програмує вас на бідність: 6 звичок, які "крадуть" гроші

Рай для обраних: що не так з податковою системою в Україні

Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям