RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія витратила понад 200 млрд доларів на війну проти України

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів оцінюють витрати Росії на оснащення, розгортання та утримання війська для ведення війни в Україні до 211 млрд доларів.

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на джерело в Пентагоні.

Читайте також: Як за пізнього СРСР: що відбувається з фінансами Кремля

За словами співрозмовника, зокрема, Кремль міг втратити більш ніж 10 млрд доларів через скасовані чи відкладені продажі озброєння.

Також у Міноборони США зауважили, що під час війни проти України було вбито або поранено близько 315 тисяч російських військових. Як стверджує Генштаб ЗСУ, Силам оборони вдалося ліквідувати більш ніж 400 тисяч росіян.

За загальними підрахунками, війна могла обійтися російському бюджету у 1,3 трлн доларів, які могла отримати від очікуваного економічного зростання до 2026 року.

Посадовець додав, що необхідне додаткове фінансування США, без якого країна не зможе продовжувати постачати засоби протиповітряної оборони Україні.

Йдеться про проєкт закону, що передбачає 60 млрд доларів для України, 14,1 млрд доларів для Ізраїлю, 9,2 млрд доларів на гуманітарну допомогу. Також передбачені 4,8 млрд доларів для регіональних партнерів в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Це новий проєкт Сенату, який запропонували після того, як республіканці у лютому заблокували ширшу пропозицію, де йшлося про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню, а також передбачалися зміни у захисті держкордону та міграційної політики США. Це був компромісний варіант двох партій після тривалих дискусій. Однак законопроєкт фактично одразу зіткнувся з опозицією республіканців у Палаті представників.

Раніше ми писали, що на думку експертів, не пов'язані з війною сфери життя росіян деградуватимуть.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль збільшив витрати на війну: що запланувала РФ на 2024 рік

У Кремлі хочуть відібрати таємні запаси валюти у мільярдерів: хто стане "дійною коровою"

100 рублів за долар: у Росії публічно висміяли Путіна