RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Сукупний портфель "Альфа-банку" і "Укрсоцбанку" може вирости на 10%

Сукупний портфель Альфа-банку і Укрсоцбанку в 2018 році може вирости на 10%.

Про це в спільному інтерв'ю з головою правління Альфа-банку Україна Вікторією Михайле для "Інтерфакс-Україна" повідомив CEO "Альфа-Груп" в Україні, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек.

"Я думаю, що буде позитивна динаміка: виходячи з поточного темпу, до 10% збільшити. З точки зору сегментів ми цей відсоток точно диверсифікуємо. В корпоративі ми так і залишимося на рівні $ 1 млрд, а в роздробі вже взяли вищий темп, ніж в минулому році - 18% приросту портфеля за п'ять місяців ", - сказав Світек.

Він також повідомив, що до кінця року портфель NPL Укрсоцбанку зменшиться до $100 млн.

"Коли я прийшов, це було півмільярда доларів, потім ми знизили до $ 280 млн, а зараз трохи більше $ 200 млн. Думаю, до кінця року ми вийдемо на $ 100 млн.В 2019 року будемо відпрацьовувати залишки угод. Ми хочемо продавати гроші, а не будівлі, споруди та землі. Тому для нас один з фокусів - відпрацювання NPL на Укрсоц. на жаль, не всі зараз добре продається, але якщо подивитися на динаміку зниження проблемного портфеля, то ми йдемо швидше за ринок ", - сказав банкір.

Варто відзначити, що Світек також повідомив, що на початок року NPL Альфа-банку становив близько 10,9%.

"У Укрсоц показники вже знаходяться нижче середнього по ринку. І є подальша тенденція до зниження. Ми вважаємо, що Альфа вже" відпрацьована ", хоча, звичайно, є складні кейси. Для нас зараз фокус - відпрацювання проблемки Укрсоца", - додав він.

У свою чергу, Вікторія Михайле повідомила, що обсяг резервів сформовано в повному обсязі.

"Навесні цього року були закінчені дві великі комплексні перевірки Нацбанку, і жоден з банків не отримав приписи щодо доформування. Думаю, що несподіванок після стрес-тестування у нас теж не буде", - додала вона.