RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Справа ВіЕйБі Банку: у Бахматюка вважають, що у детективів НАБУ є особистісні мотиви

Компанія "Укрлендфармінг" прокоментувала публікацію у виданні "Економічна правда" з приводу розслідування державними органами ситуації навколо ВіЕйБі банку, заявивши, що ніяких коментарів щодо справи журналісти у представників компанії не брали і відповідно виклали необ'єктивну інформацію.

Заява була опублікована прес-службою УЛФ.

У компанії стверджують, що мета публікації матеріалу з боку журналістів - вплив на репутацію Олега Бахматюка - колишнього власника ВіЕйБі банку.

Вказується, що "справа НАБУ проти ВіЕйБі банку" розслідується вже більше трьох років, а факти щодо можливих правопорушень досліджені СБУ і Нацполіцією, після чого справи по ним були закриті. У УЛФ вважають відкриття нових виробництв за закритими поліцією і спецслужбами справами порушенням законів "Маски-шоу стоп" і тиском на бізнес. Представники компанії вважають, що свідоме затягування справи НАБУ може говорити про особистісні мотиви працівників цього органу.

"Справа проти ВіЕйБі банку була повторно відкрита після звернення громадянки Ірени Росс (в порушення законів "Маски-шоу стоп"). Але в так званих розслідуваннях про це не сказано. Як і замовчується той факт, що вищезгадана громадянка зараз знаходиться в розшуку і їй інкримінують шантаж працівників ВіЕйБі банку ... Складається враження, що детективи НАБУ використовували шантажистку, щоб відновити справу проти банку", - вказали в компанії.

Згадується також і той факт, що Олег Бахматюк рік тому звертався до керівництва Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з пропозицією повернути борг фінустанови, однак представники НБУ та Фонду не пішли на контакт.

«Укрлендфармінг» зазначає, що через розслідування НАБУ ставиться під загрозу робота компанії та тридцяти тисяч її співробітників, що забезпечують 1% ВВП України.

Компанія має намір захищати свою репутацію усіма доступними їй способами і закликає журналістів звертатися за коментарями щодо зазначених розслідувань до її прес-служби.