RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Стало відомо про таємне обрання голови "Ощадбанку"

Наглядова рада державного "Ощадбанку" таємно продовжив контракт з головою правління Андрієм Пишним ще на 5 років.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на джерела.

За даними видання, конкурс на посаду керівника банку, термін контракту з яким незабаром закінчувався, вирішили не проводити.

Оновлено. Згодом в "Ощадбанку" пояснили "Апостроф", що конкурс на посаду голови банку не було необхідності проводити.

"На підставі отриманих висновків Наглядова рада прийняла рішення підтвердити професійну придатність голови правління, відповідність кваліфікаційним вимогам та продовжити його повноваження на наступні 5 років", - зауважили в "Ощадбанку". Там додали, що відповідно до законодавства, проведення конкурсу за наявності діючих контрактів з менеджментом не передбачається.

Крім того, в банку розповіли, що далі, за рішенням Наглядової ради, буде проведено "етап оцінювання членів правління та ключових керівників Ощадбанку".

Андрій Пишний - соратник колишнього прем'єра -міністра Арсенія Яценюка. Разом з екс-прем'єром Пишний працював у фірмі "Юрка-Аудит". А в 2010-му банкір на кілька років очолив комітет партійного контролю "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

Ощадбанк ,, за даними видання, має конкурентні переваги - його використовують для виплат пенсій, монетизації субсидій, а також особливі умови - Фонд гарантування вкладів тільки "Ощаду" страхує всю суму депозиту, а не тільки 200 тис. Грн. Незважаючи на це, банк має ряд проблем. Зокрема, це найнижчий показник рентабельності капіталу - 0,6% - і найвищий рівень проблемних кредитів - 63%.

Клієнти "Ощад" скаржаться на цілий ряд недоліків в роботі. Наприклад, банківський рахунок у них прикріплений до терміну дії карти. І коли той закінчується, клієнтів змушують відкривати нові рахунки, а не прив'язати його до нової карті.

Як повідомляв "Апостроф", Київський апеляційний суд дозволив державному "Ощадбанку" стягнути з Росії в українську юрисдикцію більш $ 1 млрд компенсації збитку від анексії Криму.