RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ажіотаж: українці масово скуповують валюту через коронавірус, названо цифри

За п'ять останніх робочих днів загальний попит на валюту склав 2,1 мільярда доларів, при цьому більшу частину іноземних грошей викупили українські компанії. У свою чергу, населення викупило 300 мільйонів доларів валюти, нерезиденти - 8 мільйонів.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій на брифінгу для преси.

"Експортери починають підтримувати повернення іноземної валюти і її продажу, імпортери намагаються більше купити валюти. Реагує активно населення", - сказав він.

Якщо порівнювати з початком минулого тижня і з понеділка, загальний попит склав 2,1 мільярда доларів, з яких населення купило 300 мільйонів доларів, нерезиденти купили всього 8 мільйонів доларів (це навіть не 1% від загальної суми).

Велику частину валюти була викуплено українськими компаніями, які купували цю валюту для оплати за імпортними контрактами, а також для платежів за борговими зобов'язаннями.

"Нацбанк продає валюти стільки скільки потрібно, у нас на кінець дня не залишається незадоволених заявок клієнтів на покупку валюти. На міжбанківському ринку ми не бачимо панічних настроїв, все заявки на покупку валюти задовольняються", - підкреслив Чурій.

Як повідомляв "Апостроф", за даними на вівторок, 17 березня, гривня наблизилася до психологічної позначки.

Також в Україні за останній тиждень курс валют виріс приблизно на 5% і зростання продовжиться. Курс долара до гривні значно зріс на всіх сегментах валютного ринку на 4,5-6,7%.