RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як купити товар в розстрочку онлайн: в Альфа-Банку Україна дали покрокову інструкцію

Перебування українців на карантині відбилося на онлайн-торгівлі - вона виросла в рази, і деякі банки стали пропонувати свої продукти розстрочки.

Про це повідомляється в матеріалі Мінфіну "Як купувати товари в розстрочку онлайн".

Так, банки повідомили про програми, завдяки яким двома варіантами будь-яку покупку (техніки, наприклад) можна оплачувати частинами.

Перший варіант - це розстрочка від банку, яка видається клієнту незалежно від того, в якій торговій мережі або онлайн-магазині купується товар.

Другий варіант - це партнерські програми, створені банками і торговельними майданчиками.

Прикладом такого підходу можуть служити продукти Альфа-Банку Україна, який пропонує клієнтам обидва варіанти. Так, власники кредитних карт Альфа-Банку можуть перевести в розстрочку будь-яку покупку на суму від 500 грн. Для цього слід зробити платіж кредиткою на суму від 500 грн, після чого банк надішле SMS-повідомлення з номера 3530 з кодом підтвердження і пропозицією перевести покупку в розстрочку, далі слід відправити повідомлення з отриманим кодом і активувати розстрочку. Після цього залишається забрати товар і щомісяця рівними частинами погашати його вартість до повної виплати. Зробити це можна, не виходячи з дому, за допомогою мобільного банку Alfa-Mobile Ukraine, інтернет-банкінгу My Alfa-Bank або сервісу Альфа-Погашення (для карт будь-якого іншого банку).

Також банк надає програму "Легка розстрочка", яка діє в мережах-партнерах Альфа-Банку "Фокстрот", Vodafone, Eldorado, Rozetka. Виплати за програмою проходять без щомісячної комісії. Розстрочка доступна в офлайн-магазинах і при покупці онлайн. При покупці онлайн "Легка розстрочка" працює так: на сайті партнера вибирається спосіб оплати "Кредит", а далі - "Альфа-Банк. Легка розстрочка", вводяться 4 останні цифри кредитної картки Альфа-Банку в відповідне поле сторінки, і підтверджується замовлення. Після цього на телефон надійде SMS з номера 3530 з кодом. Активація буде підтверджена по SMS.

"Оплата частинами" від Альфа-Банку передбачає ставку 0,01% річних. Щомісячна комісія - 1,8% від суми для термінів від 3 до 24 місяців. При програмі "Легка розстрочка" при ставці в 0,1% річних щомісячна комісія не стягується. В обох варіантах погашення здійснюється рівними частинами, а контролювати процес можна через мобільний додаток, кабінет в My Alfa-Bank, або отримуючи звіти по SMS або e-mail.