RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Банкова просуває свою людину: цікаві деталі обрання нового голови Ощадбанку

З'явилися цікаві деталі обрання нового голови правління Ощадбанку.

Про це написав у Facebook політичний експерт Валерій Клочок.

За його словами, днями має відбутися знакова подія для цієї фінустанови - обрання голови правління, від якого багато в чому залежить функціонал та політика банку.

"Цю посаду в Ощадбанку займає з березня 2014 року Андрій Пишний. У березні нинішнього року оголосили конкурс, потім скасували і 8 травня оголосили знову. Каламутна історія, але в кінці кінців виходить на фінішну пряму. Сам Пишний на цей раз відмовився від претензій на керівну посаду", - зазначив Клочок.

При цьому подався на цю посаду заступник Пишного Антон Тютюн. У п'ятірку фіналістів конкурсу, яких уже визначив Мінфін, також увійшли Геннадій Хелемський (директор департаменту Укргазбанку), Галина Пахачук (заступник голови правління ПриватБанку, Сергій Наумов (голова правління Піреус Банку) та Сергій Магдич (заступник голови правління ПУМБу).

"Ймовірно, Пишний "проштовхує" свого зама, тому що не йде сам. За інформацією деяких видань, лобіює свої інтереси і Банкова - Шефір "проштовхує" Хелемського, про якого дуже мало позитивних репутаційних характеристик. Їх майже немає", - зазначив експерт.

"Далі стежте за руками: начебто незалежна наглядова рада Ощадбанку ... пройде тест на свою незалежність. У тому числі і від Банкової. А далі будемо бачити, чи дійсно зменшуються проблемні кредити в Ощадбанку та чи стає державна фінустанова незалежною", - написав Клочок.

В оприлюдненому днями меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ міститься пункт про те, що держава вживатиме заходів щодо зменшення обсягів проблемних кредитів в банках. На сьогодні загальний обсяг таких кредитів становить понад 500 млрд гривень.

За даними НБУ, на другому місці за обсягом проблемних кредитів знаходиться Ощадбанк. "Погані" кредити, які не обслуговуються позичальниками, складають 85 млрд гривень або більше 56% від загального обсягу кредитного портфеля цієї фінустанови. Це означає, що більше половини грошей державного Ощадбанку роздали просто так.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація про те, що Коломойському готують щедрий подарунок замість ПриватБанку.