RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Аналітичний відділ Альфа-Банку Україна відзначено премією за кращі макроекономічні прогнози

Начальник аналітичного відділу Альфа-Банку Україна Олексій Блінов зайняв перше місце в рейтингу макроекономічних прогнозів по Україні, складеному Focus Economics за підсумками 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Альфа Банку України.

Це вже третій раз, коли представник Альфа-Банку отримує визнання найвищої точності прогнозів в українській економіці в рамках рейтингу. Таким чином, за 6 років складання рейтингу Альфа-Банк Україна зібрав половину "золотих медалей".

"2020 рік був непростим для макроекономічних прогнозистів з очевидних причин. Я вдячний багатьом колегам з Альфа-Банку Україна за високопрофесійне відчуття ситуації, яка допомогла нам спокійно оцінити вплив пандемії на українську економіку. Ця чергова перемога підкреслює високу важливість розвитку компетенцій, чому в Альфа-банку Україна приділяють велику увагу", - прокоментував результати рейтингу Олексій Блінов.

Focus Economics - авторитетна організація, яка складає консенсус-прогнози по 131 країні світу. У консенсус-прогнозі по Україні беруть участь близько 30 організацій (банки, інвестиційні компанії, аналітичні центри), в тому числі і Альфа-Банк Україна. При складанні рейтингу прогнозистів враховувалися відхилення прогнозів безлічі макроекономічних показників (ВВП, інфляція, облікова ставка НБУ, обмінний курс і т.п.) від їх фактичних даних за підсумками 2020. Прогнози Альфа-Банку Україна були визнані найточнішими.