RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В НБУ визначилися з новим главою ПриватБанку: що відомо про кандидата

У вівторок, 8 червня, правління Національного банку України погодило кандидатуру на посаду голови правління державного ПриватБанку. Ним став Герхард Бьош, призначений на цю посаду 27 травня 2021 року Наглядовою радою фінансової установи.

Про це повідомляє Національний банк України.

"Ми вітаємо Герхарда Бьоша з узгодженням його кандидатури на посаду голови правління ПриватБанку і впевнені, що його професіоналізм сприятиме подальшому розвитку банку", - йдеться на сайті регулятора.

27 травня Герхард Бьош був обраний Наглядовою радою ПриватБанку головою правління за результатами проведеного конкурсного відбору. Голова правління банку вступає на посаду після того, як його кандидатуру погоджує НБУ. Герхард Бьош призначений строком на п'ять років.

Герхард Бьош народився 10 квітня 1957 року в Австрії. Закінчив Віденський університет, магістр соціально-економічних наук.

З 1993 по 2004 роки обіймав посади начальника управління казначейства та інвестиційного банкінгу, начальника казначейства і ринку капіталів в банківських установах.

У 2004-2006 рр. був керівником департаменту світового казначейства та ринків в Raiffeisen Zentralbank. З 2006 по 2010 рік працював заступником голови правління.

З листопада 2010 по 30 квітня 2021 року Герхард Бьош обіймав посаду першого заступника голови правління Райффайзен Банку Аваль.

Читайте також матеріал "Апострофа": У гонитві за "ПриватБанком": хто такий Іван Світек, і чим він займається на фінансовому ринку України