RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"ПриватБанк" з 1 вересня припинив ділові відносини з GlobalMoney - ЗМІ

"ПриватБанк" з 1 вересня 2021 припинив будь-які ділові відносини з ТОВ "ГлобалМані". За припинення співпраці проголосували 7 осіб, що достатньо для кворуму.

Про це повідомляє "РБК Україна".

Таке рішення було прийнято під час засідання Комітету з питань комплаєнсу і фінансової безпеки від 06.08.2021, де заслухали результати аналізу "Особливості співпраці банку з фінансовими компаніями", зокрема з ТОВ "Глобалмані", в напрямках надання користування послугами банку по інкасації / приймання виручки; консолідатору платежів.

Згідно з даними стенограми з виписки з протоколу №18, до уваги Комітету були представлені результати аналізу, який "виявив фальшиву інкасацію через особисті картки представників компанії та ризиковане використання інструменту "Cash to Card" в сервісі "Консолідатор платежів".

"Таким чином, зазначені схеми фінансових компаній спрямовані на уникнення процедур ідентифікації та санкцій контролю, ведення діяльності поза рамками легальних, не заборонених економічних цілей", - йдеться в документі.

Як пише РБК-Україна, згідно зі стенограмою, "серед інших недоліків в роботі GlobalMoney було виявлено:

- приймання платежів з метою організації та проведення турнірів зі спортивного покеру і кіберспорту на користь суб'єктів господарювання, які уклали меморандуми ні з офіційними провайдерами зазначеної діяльності, а з компаніями, що є так званими "нелегальними копіями" і не мають відповідних ліцензій на здійснення діяльності;

- використання своїх платіжних систем і банківських рахунків для збору готівки від фізичних осіб з подальшим переведенням на рахунки фіктивних підприємств, підконтрольних організаторам злочинної схеми;

- наявність негативних публікацій у ЗМІ про роботу з партнерами країни-агресора, проведення непрозорих схем діяльності, використання "чорного еквайрингу" в азартних іграх, зв'язок з торгівлею зброєю для ведення бойових дій в зоні ООС;

- незакриті кримінальні виробництва за правопорушення, пов'язані з ухиленням від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів); легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, шахрайством тощо (в т.ч. запити в банк від СБУ і ДБР)".

Резюмуючи свою доповідь, доповідач констатував, що "на поточний момент діяльність фінансових компаній на кшталт GlobalMoney характеризується в основному поширенням незаконних азартних ігор в термінальній і інтернет-мережі; постійним залученням фінансових потоків (інкасації / виручки тощо) засобів, отриманих від незаконної діяльності / азартних ігор і / або джерело походження яких не встановлено; відсутністю належної перевірки клієнтів; застосуванням механізму подрібнення платежів для уникнення контролю".

"З огляду на постійне залучення Банку до підозрілої / незаконної діяльності, на розгляд Комітету пропонуються наступні рішення: припинити ділові відносини з ТОВ "Глобалмані". "За" проголосували 7 осіб (кворум є), "проти" - 0, утрималися - 0. Виконати до 01.09.2021", - йдеться в стенограмі "Приватбанку".