RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Списання грошей без відома клієнта: як українцям уникнути неприємностей

Просто так банки не можуть списувати кошти з банківської картки чи рахунку. Тому якщо гроші все ж таки зникли, потрібно обов'язково розібратися у можливих причинах.

Про це "Сегодня" розповів аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

За словами експерта, просто так гроші списати не можуть. Найчастіше у користувачів автоматично знімаються гроші при оплаті послуг. Іноді людина сама підключає автоматичне списання, але забуває про це, або робить це випадково. У таких випадках зазвичай йдеться про дуже незначні суми, тому люди не пов'язуються із судовими позовами.

Щоб уникнути переплат, Родлер порадив українцям уважно стежити за витратами та звертати увагу на сервіси, що використовуються. Крім того, слід стежити за новими правилами роботи банків. Наприклад, минулого року фінустановам дозволили автоматично списувати з рахунків українців борги на вимогу державного виконавця. Тут також треба враховувати, що списана сума буде більшою за заборгованість, оскільки до неї увійдуть штраф, збори та виконавчі витрати.

Експерт також нагадав, що іноді автоматичне списання коштів із картки відбувається не для погашення простроченої заборгованості чи оплати послуг, а через дії шахраїв. Він рекомендує відразу блокувати рахунки, звернувшись до банку, а потім до правоохоронців. У такій ситуації кошти дуже рідко повертають клієнту банку, але шанси серйозно збільшуються, якщо справа викликає широкий резонанс і фінустанова не захоче псувати репутацію.

Родлер порекомендував українцям уважно перечитувати укладені угоди, своєчасно сплачувати штрафи та не розкривати особисті дані третім особам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що шахраї в Україні вигадали ще один спосіб виманювати гроші в українців. Нова схема ґрунтується на можливості нібито отримати допомогу від держави у розмірі 1000 гривень.