RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Сенс Банк запровадить трекери для міжнародних переказів SWIFT

Для клієнтів Альфа-Банку, який наразі проходить процедуру зміни назви на Сенс Банк, буде доступний онлайн-контроль за міжнародними платежами та комісіями, що нараховуються іноземними банками.

Про це для розповіла Голова правління Альфа-Банку Алла Комісаренко, пише Finclub.

"Зі зміною назви банку ми не просто замінимо транслітерацію нашого SWIFT, що вже само собою полегшить перекази клієнтів за кордон, а й замінимо стандарт розрахунків. Введення трекера Swift GPI дозволяє покращити якість сервісу міжнародних платежів", – пояснила топ-менеджер банку.

За її словами, при надсиланні кожного GPI-платежу банк призначає унікальний код транзакції.

"Цей код передають усі банки – учасники ланцюжка платежу. Таким чином, усі залучені сторони можуть проконтролювати валютний платіж будь-якої миті. Для клієнтів це нововведення – можливість у режимі реального часу швидко відстежити статус свого платежу онлайн, а також перевірити інформацію щодо кожного банку – учасника ланцюжка (наприклад, курс, комісію) на маршруті платежу", – пояснила банкір.

Зараз в Україні Swift GPI запровадили лише 9 банків, а у світі – 785.

Нагадаємо, Альфа-Банк оголосив про зміну назви на Сенс Банк. Банк працює в Україні понад 20 років. Він входить до списку системно важливих. У банку обслуговуються понад 3 млн фізичних, 55 тис. юридичних осіб, 82 тис. ФОП та працюють майже 5 тис. українців.