RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Під час відключень світла в Україні не працюють банкомати: де ще можна зняти готівку

Через часті та тривалі відключення світла в українців виникли труднощі зі зняттям готівки в банкоматах, а крім того, є випадки, коли через перебої з електрикою, вони "з'їдають" гроші клієнтів.

"Апостроф" розповідає, де зняти готівку, якщо не працюють банкомати в Україні.

Якщо банкомати не працюють, зняти гроші (до 6 тисяч гривень) можна на касах великих торгових мереж. Наприклад, це можна зробити в таких магазинах: АТБ-маркет, Сільпо, Фора, FOZZY, VARUS, NOVUS, ROSHEN, Лоток, "Thrash!", "Точка", Сім23, EVA та інших.

Крім того, нещодавно великі банки збільшили ліміт зняття готівки у банкоматах – ПриватБанк – 20 тисяч гривень, Ощадбанк – 50 тисяч гривень. Також скасовано будь-які комісії для платіжних карток інших банків, коли люди знімають гроші з карток інших банків у їхніх банкоматах.

Читайте також: ПриватБанк ввів оновлення через ворожі обстріли: в чому суть

Член ради НБУ Василь Фурман в інтерв'ю "24 каналу" порадив українцям мати хоча б мінімальну кількість готівки, щоби прожити тиждень. Хоча безготівковий розрахунок це дуже зручно, але за умов, коли ворог робить енергетичний терор, краще перестрахуватися.

Системні банки вже визначили перелік 760 чергових відділень у Києві та 275 – у населених пунктах 22 областей. Дізнатися, де розташоване найближче відділення, можна за посиланням.

Як писав "Апостроф", раніше голова Нацбанку Андрій Пишний розповів, як в Україні працюватимуть банки під час блекауту.