RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Скандал з "ПриватБанком": головний юрист міг втікти з країни на початку війни та підтримував "русский мир" - ЗМІ

Головний юрист державного "Приватбанку" Олег Лазовський ймовірно виїхав з країни на початку війни та живе у Швейцарії, пропагуючи "русский мир" та отримуючи зарплату за кошти українських платників податків.

Про це заявив блогер Володимир Макаровський, пишуть "Українські новини".

Журналісти надіслализапит до пресслужби "ПриватБанку" з проханням підтвердити або спростувати викладену інформацію, адже це порушення законодавства України, зокрема, виїзд за кордон чоловіків призовного віку під час воєнного стану та заборона працівникам суб’єктів господарювання державного сектору економіки працювати дистанційно.

"Не встигли шпальти новин оговтатися від історії зі звільненням першого заступника голови правління ПриватБанку Ігоря Лебединця, який після початку війни "дуже хвилювався" за долю України на Лазурному березі Франції, ще й на службовому авто, і тут знову, нова історія з верхівками керівництва банку… Олег Володимирович Лазовський – керівник напрямку з юридичної координації діяльності АТ КБ "ПриватБанк". Одразу на початку війни Олег Лазовський через словацько-український кордон, виїхав до Швейцарії, де й перебуває на сьогодні. Попри наявну заборону працівникам суб’єктів господарювання державного сектору економіки працювати дистанційно, що прямо встановлена у постанові Кабміну від 26 квітня 2022 р. № 481, Олег Лазовський не поспішає повертатися до України та продовжує отримувати зарплатню за рахунок державного банку, а отже, за рахунок платників податків", - написав Макаровський.

За його словами, Олег Лазовський є уродженцем Криму та прихильником "русского мира", що підтверджується скріншотами з соцмереж.

"В Криму проживає мати Олега Лазовського, яка, можливо, після окупації Криму прийняла російське громадянство. Одразу після вторгнення російської федерації на територію Криму, Олег Лазовський на сторінках соціальних мереж починає здійснювати активну пропаганду влади окупанта, висловлює відкрите задоволення нею, постить окупантські сайти та просвітлює своїх підписників у Facebook щодо змін у Криму з посиланнями на російські ресурси. Пан Лазовський не гребує постом пропагандистського ролика про будівництво керченського мосту окупаційною владою. Попри окупацію Криму та рашистської агресії, Олег Лазовський регулярно їздить до Криму та рф… Слід поставити питання керівництву НБУ. Чому на такій посаді державного банку досі працює людина, яка, схоже, є прихильником влади окупанта та попри законодавчі заборони проживає під час війни в іншій країні, ще й за рахунок держави?" - зазначив Макаровський.

Журналісти надіслали офіційний запит до прес-служби "ПриватБанку" з наступними питаннями:чи перебуває Олег Лазовський на цей момент в Україні або працює віддалено за кордоном, ічи проходив він перед працевлаштуванням до державного банку перевірку Службою безпеки України.