RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Націоналізація "Сенс Банку": у НБУ розповіли, чи є загроза для вкладників фінустанови

Націоналізація "Сенс Банку", яка відбулася 22 липня 2023 року, не зашкодить інтересам клієнтів фінустанови. Про це йдеться у відповіді Національного банку України (НБУ) на офіційний запит "Апострофа".

В НБУ нагадали, що 20 липня регулятор ухвалив рішення вивести з ринку системно важливий банк АТ "Сенс Банк" та звернувся з пропозицією до Кабінету міністрів щодо участі держави в цій процедурі, на що уряд погодився і прийняв постанову від 21 липня №739, якою визначив Міністерство фінансів органом управління корпоративними правами за акціями "Сенс Банку", що належать державі.

"Рішення про участь держави у виведенні з ринку системно важливого банку АТ "Сенс Банк" за участі держави прийнято, в першу чергу, з метою захисту інтересів вкладників та не вплине на виконання банком своїх зобов’язань перед клієнтами", - йдеться у повідомлені Нацбанку.

Читайте також: В Україні запроваджуються нові правила банківських переказів: що зміниться з 1 серпня

Нагадаємо, до 1 грудня 2022 року "Сенс Банк" був відомий як "Альфа-Банк Україна". До націоналізації він належав російським олігархам, зокрема Михайлу Фрідману, проти якого в нашій країні введені санкції.

"Сенс Банк" є системно важливим банком, станом на початок 2023 року, він входив до "десятки" вітчизняних фінустанов за розміром активів.

Раніше "Апостроф" писав, як скасувати переказ грошей з картки на картку.

  • Вас також може зацікавити:

Угорський OTP Bank внесли до переліку міжнародних спонсорів війни: названо причину

Тисячі українців потрапили у боргову яму: як домовитися з банком про погашення кредиту

НБУ закликав українців здати монети: про який номінал йдеться