RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Угорський OTP Bank внесли до переліку міжнародних спонсорів війни: названо причину

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорську фінансову установу OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про деталі розповіли у прес-службі.

Читайте також: Удар у спину: країна ЄС та НАТО закрила свої порти для танкерів із Росії

Таке рішення ухвалили через позицію керівництва фінустанови продовжувати діяльність у Росії та визнання так званих Л/ДНР.

OTP Bank має дочірні банки у Росії, Україні, Хорватії, Словенії, Словаччині, Чорногорії та Румунії. Він входить до числа 50 найбільших банків РФ, а по ряду напрямків входить до лідерів ринку. Фінансова установа обслуговує понад 2,2 млн. людей та представлена більш ніж у 1 850 населених пунктах Росії. Це підкреслює на його важливості для економіки країни-агресора, яка бореться з санкційними обмеженнями і намагається їх обійти.

ОТП Банк у Росії залишається одним із провідних банків на ринку фінансових послуг цієї країни навіть після початку повномасштабної війни.

Російський ОТП Банк у 2020 році отримав 113 млн рублів прибутку та сплатив до бюджету Росії величезні гроші – близько 190 млн рублів лише податку на прибуток.

Понад те, банк надає пільгові умови кредитування російським військовим.

Росіяни, які покликані на військову службу з мобілізації або контракту, а також їхні сім'ї подають заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками. Банки посилаються на закон Росії від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ, практично визнаючи так звані Донецьку та Луганську "народні республіки".

"Таким чином, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму", - зазначили у НАЗК.

Роль НАЗК у санкційній політиці визначена у Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленої Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій.

Нагадаємо, що Японія запровадила заборону на експорт багатьох товарів у країну-агресор.

  • Вас може зацікавити:

В обмін на дрони-камікадзе: ЗМІ дізналися, що РФ постає Ірану

Буде складно: у ЄС пояснили проблему з конфіскацією активів РФ на користь України

Війна їх не хвилює: китайські компанії опинилися у центрі великого скандалу