RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Націоналізований "Сенс Банк" можуть продати: коли чекати на приватизацію фінустанови

"Сенс Банк", який було націоналізовано 22 липня 2023 року, не буде виставлятися на продаж до закінчення війни. Про це йдеться у відповіді Національного банку України (НБУ) на офіційний запит "Апострофа".

"Сенс Банк" до 1 грудня 2022 року був відомий як "Альфа-Банк Україна". До націоналізації він належав російським олігархам, зокрема Михайлу Фрідману, проти якого в нашій країні введені санкції.

Читайте також: Чи зможуть колишні акціонери повернути націоналізований "Сенс банк": відповідь НБУ

До націоналізації "Сенс Банку" частка держави у банківській системі України перевищувала 50%, у зв’язку з чим уряд розробив програму поступової приватизації державних пакетів акцій у фінустановах, зокрема у "ПриватБанку" та "Укргазбанку", які раніше також були націоналізовані.

Як повідомили в НБУ "Апострофу", після переходу "Сенс Банку" у державну власність частка держави у вітчизняному банківському секторі зросла лише на 3 відсоткові пункти - до 56%.

Наразі фінустанову продавати не збираються.

"Відповідно до офіційних комунікацій Міністерства фінансів України як нового власника АТ "Сенс Банк" залучення інвесторів для продажу банку буде здійснено після закінчення дії в Україні воєнного стану", - йдеться у повідомлені регулятора.

Раніше "Апостроф" писав, що націоналізація "Сенс Банку", яка відбулася 22 липня 2023 року, не зашкодить інтересам клієнтів фінустанови.

  • Вас також може зацікавити:

Тисячі українців потрапили у боргову яму: як домовитися з банком про погашення кредиту

НБУ закликав українців здати монети: про який номінал йдеться

В Україні запроваджуються нові правила банківських переказів: що зміниться з 1 серпня