RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тимошенко пояснила, які зміни потрібні в бюджет - 2019

Представлений владою проект кошторису на наступний рік - це бюджет руйнації економіки, він передбачає підвищення тарифів і заморожування мінімальних зарплат і пенсій, що призведе до тотального зубожіння людей і знищення середнього класу.

Про це Юлія Тимошенко заявила в коментарі телеканалу "Інтер" в парламенті.

"Вперше в історії України зарплати і пенсії рівні 43% від прожиткового рівня. Це бюджет тотальної бідності, збереження нищівної для українських сімей тарифної політики - тарифи зростають на 23%. Це корупційний і руйнівний для економіки "дембельський бюджет" влади Порошенка", - пояснила вона.

За словами лідера "Батьківщини", передбачені кошторисом мінімальні зарплати і пенсії в доларовому обчисленні в 1,7 рази менше, ніж це було на початку 2014 року, фінансування охорони здоров'я урізали в 1,6 рази.

До того ж на обслуговування і погашення державного боргу, сформованого оточенням Порошенка, направляється 419 млрд грн, що на 115 млрд більше, ніж в цьому році.

Також, на думку Юлії Тимошенко, неприпустимо, що бюджет - 2019 створений на старій податковій базі, зі ставками вдвічі вище, ніж в розвинених країнах, що істотно гальмує розвиток економіки.

"Цей бюджет, по суті, - вирок країні. Сподіваюся, що депутати не ризикнуть за нього голосувати", - заявила лідер "Батьківщини".

Голова партії зазначила, що в разі прийняття урядового проекту бюджету "продовжиться падіння економіки, еміграція людей в інші країни, руйнування середнього класу".

Юлія Тимошенко переконана. що завданням влади, яка дбає про людей, має бути підвищення мінімальних зарплат і пенсій, зниження мінімум удвічі тарифів на комунальні послуги і зменшення податкового тиску на бізнес: "Потрібно, щоб економіка розвивалася, а українські родини не витрачали свої доходи лише на газ і електроенергію ".

Лідер партії запевнила, що відразу після виборів "бюджет руйнації" буде змінений на "бюджет розвитку країни і поліпшення добробуту громадян".

"Після зміни влади Порошенка буде прийнятий справедливий бюджет, з істотно зниженими тарифами, з розмороженими пенсіями і зарплатами, з витратами на розвиток економіки. Буде зовсім інший бюджет", - підсумувала Тимошенко.