RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні виникли серйозні проблеми з фінансами: в мережі показали документ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підтвердив інформацію про те, що державний бюджет має проблеми з фінансуванням.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на УНІАН.

"Інформація про те, що у нас є певні недонадходження до державного бюджету, це правда. Дійсно, певні програми до кінця року не будуть профінансовані", - повідомив Гончарук під час відкриття Офісу протидії рейдерству.

Як причини невиконання дохідної частини держбюджету, прем'єр назвав зміцнення гривні, зниження обсягів споживання газу, а також "неідеально спроектований" бюджет на цей рік.

Крім того, в Telegram-каналі "Темний лицар" з'явився документ від імені прем'єр-міністра про заходи щодо збереження бюджету в рамках граничного дефіциту.

"Добрий вечір, сьогодні з'явилося розпорядження уряду про припинення реєстрації казначейством юридичних і фінансових зобов'язань. Формулювання" в зв'язку з дефіцитом бюджету ". Вже підписані договори на поставлений товар, але незареєстровані в казначействі пропонують анулювати. Мені показували скан роздруківки з внутрішньої пошти казначейства, сфотографувати не дали, запам'ятав тільки цифри реєстрації кабміну 46351", - йдеться в повідомленні, яке супроводжує скан документа.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 11 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет на 2020 рік.