RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Бюджет

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Мільярди для Косюка і на суди: журналісти вказали на спірні моменти секвестру бюджету

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка, за даними Рахункової палати, отримав 1 млрд гривень дотацій з державного бюджету в 2018 році і більше 2 млрд - в 2017, і після внесення правок до бюджету-2020 дотації для його підприємства збережуться.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": Бюджетна нарізка під коронавірусним соусом: що не так з законом про секвестр.

Також в ЗМІ з'являлася інформація, що в 2018 році дивіденди, що виділялися для власників акцій МХП, склали до 80 млн доларів.

"Рада директорів агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП), найбільшого виробника курятини в Україні затвердила виплату проміжних дивідендів у розмірі $0,7492 на акцію: що приблизно еквівалентно $80 млн", - зазначали ЗМІ.

На цю невідповідність звертав увагу президент України Володимир Зеленський, який дав доручення правоохоронцям перевірити співвідношення дотацій для МХП і виплаченого їм прибутку акціонерам. Але справа затихла, а Косюк почав давати компліментарні коментарі про роботу влади.

Слід зазначити, що в законі про секвестр бюджету є й інші спірні рішення - виділення 1 млрд грн на судову систему, або збільшення на 195 млн фінансування МВС.

"Бюджетні перекоси" можуть говорити про те, що в багатьох моментах під час підготовки закону про секвестр уряд керувався не турботою про країну, а чиїмись олігархічними і політичними "хотєлками". В умовах жорсткої економічної кризи такий підхід може мати досить сумні наслідки", - зазначили у виданні.